perjantai 5. syyskuuta 2008

Kunnallisvaaleja kohti mennäänKunnallisvaalikampanja avattu

Ensimmäinen askel on otettu. Ruusukuva nappasi tämän "virallisen" vaalikuvan, jota sitten tullaan näkemään kadunvarsien jne. vaalimainoksissa. Toivottavasti hymy tehoaa.
Seuraavina viikkoina tulen päivittämään näille sivuille ajatuksiani ajankohtaisista asioista. Kunnallisvaalien alla Tuusulassa puhuttaa Itäinen ohikulkutie ja muut liikennejärjestelyt, varuskunnan alueen kaavoitus, kunnanpalvelut mm. koulut, päivähoito ja vanhusten palvelut. Näiltä sivuilta voit lukea myös ajatuksiani poliittisen polkuni varrelta. Olen ollut nyt mukana kunnallispolitiikassa 12 vuotta, joten kokemusta on jo kertynyt. Tervetuloa sivuilleni uudestaan!

Tuusulan Taiteiden yö

Tuusulan Taiteiden yö pidettiin 08.08.08. Illan teema oli 15. YÖ. Taiteiden yötä on järjestetty Tuusulassa jo viisitoista kertaa.
Aikaisempina vuosina Taiteiden Yön kävijät ovat saaneet nauttia lämpimistä ja aurinkoisista illoista. Tämä vuonna perjantaiaamu valkeni melkoisessa vesisateessa. Kaikki säätiedotukset povasivat koko päiväksi sadetta. Sadetta saatiin kuitenkin vasta klo 01.00. Tapahtuma saatiin vietyä läpi ilman sadetta. Olisiko kuitenkin sateen uhka aiheuttanut vesikauhua, koska kävijöitä oli tapahtumassa puolet vähemmän kuin yleensä. Myytyjä pääsylippuja oli alle 3000, kun yleensä myytyjä lippuja on lähes 5000. Toisaltaan syynä voi olla Olympialaiset, joiden avaus oli myös perjantaina. Tämän vuoden vähäinen kävijämäärä pakottaa myös miettimään olisiko tapahtuman aika uudistua, löytää jotain uutta? Heti ensi viikolla joudumme arvioimaan miten Tuusulan Taiteiden yö ry:n talous kestää tämän vuoden yleisökadon.

Kaiken kaikkiaan 15. taiteiden yö sujui rauhallisesti. Ohjelmasta ja järjestelyistä on tullut hyvää palautetta. Mielestäni Tuusulan Taiteiden yö pystyy edelleen tarjoamaan laadukkaan ja monipuolisen kulttuurikokemuksen.

 

Kesäkuulumisia - Vänskap leiri

Tuusulan ystävyyskuntien partiolaisten yhteinen Ystävyys - Vänskap -partioleiri pidettiin 5.-12.7 Evolla. Leirille osallistui yhteensä 450 partiolaista. Mukana olivat Tuusula ja sen pohjoismaiset ystävyyskunnat Ruotsin Sollentuna, Norjan Oppegård ja Tanskan Hvidovre.

Ensimmäinen Vänskap-leiri järjestettiin jo vuonna 1988 Ruotsissa. Siitä lähtien neljän vuoden välein Tuusulan ystävyyskuntien partiolaiset ovat tavanneet toisensa yhteisellä partioleirillä. Ainutlaatuista tässä leirissä on se, että se tehdään alusta alkaen yhdessä eri maiden partiolaisten kanssa. Jokaisella maalla on oma vastuualueensa leirin järjestelyistä. Leiriä tekemällä johtajat oppivat toistensa tavoista toimia, ja yhdessä saadaan aikaan leiri, jossa on jotain jokaisen maan partiokulttuurista. Partioliike on kansainvälinen, partiolaisia on yli 170 maassa. Erityisesti lippukuntatasolla tapahtuva kansainvälinen toiminta on tärkeää.
Valtuusto 16.6.08

Valtuustossa käsiteltiin osavuosikatsaus 1-4/08. Tuusulan kunnan talous näyttää edelleen hyvältä. Tuusulassa on käytännössä täystyöllisyys. Kaiken kaikkiaan kokonaistalous näyttää toteutuvan ennusteen ja budjetin mukaisesti.

Kunnanvaltuusto päätti äänestyksen jälkeen äänin 18/33 valita Pirjo Vainion. Kunnanhallituksen esitys oli Pirkko Letto. Itse äänestin Pirkko Lettoa, koska se oli kunnanhallituksen esitys. Kunnanhallitus oli perusteellisesti käynyt läpi kaikki hakija ja testannut heidän soveltuvuutensa tähän tehtävään. Itselleni jäi myös kuva, että Pirkko Letto olisi ollut vaikeassa organisaation muutostilanteessa parempi valinta. Olisin halunnut nähdä sosiaali- ja terveystoimen johtajana henkilön, joka ottaa henkilöstön mukaan muutokseen. Onnea Pirjo Vainiolle haasteelliseen tehtävään. Uskon, että hänkin suoriutuu tehtävästä hyvin.

Jokelan kaava puhutti valtuustoa. Jokelalaiset nostivat esiin, että kaavassa olisi säilytetty puutarhamainen Jokela.

Sen lisäksi valtuustossa käsiteltiin HUS:n perussopimusta ja valittiin uusia luottamushenkilöitä eri tehtäviin sekä käsiteltiin muutamat aloitteet.

Kesää kohti mennään

Kuinkas ollakaan tämä kevät on mennyt vauhdilla. Tämän vuoden olen ollut kunnallispoliittisella "jäähdyttelykierroksella". Viimeiset viisi vuotta olin Kunnanvaltuuston varapuheenjohtaja. Joka maanantain ilta meni kunnanhallituksen kokouksissa ja paljon muitakin kokouksia pitkin viikkoa oli. Tuo valtuustonvarapuheenjohtajan paikka on nyt valtuustokauden viimeisen vuoden keskustan edustajalla. 
Tauko on ollut paikallaan. Vaihdoin Oriolassa työtehtäviä talvella. Uusi työ on tempaissut vauhdilla mukaan, joten onkin ollut hyvä että on voinut siihen keskittyä. Lisäksi nyt keväällä on pystynyt liikkumaan enemmän: kuntosalia ja lumien sulettua polkupyöräilyä järven ympäri. Voi kerätä voimia syksyn kunnallisvaaleihin!

Paljon kunnallispolitiikassa tapahtuu. Pieni katsaus Kuumaan:

- 5-6.6 pidettiin Kuuma hallituksen seminaarissa, jossa olin mukana Tuusulan kunnan edustajana. Seminaarissa linjattiin Kuuma yhteistyön tulevaisuutta. Seminaari alkoi Efekon tekemällä arvioinnilla kuuma yhteistyöstä. Tämän esityksen pohjalta käytiin keskustelua Kuuman tulevaisuudesta ja hallintomallista. Itse en edelleenkään ymmärrä, miksi yhteistyötä ei voitaisi tehdä kuntien välisellä yhteistyöllä ilman raskas rakenteista Kuuma organisaatiota. Viime kädessä tärkeintä on kuitenkin kuntalaisten palvelujen parantaminen.

Ei kommentteja: