maanantai 27. elokuuta 2007

Syksyn valtuustotyö alkoi

Valtuuston syyskauden ensimmäisessä kokouksessa käsiteltiin Tuuskodon uuden laitoshoidon yksikön käynnistämistä. Tuuskodon uuden yksikön remontti on valmis ja valtuustossa oli kunnanhallituksen esitys uusista viroista. Tarkoituksena oli perustaa kolmen sairaanhoitajan, kymmenen lähihoitajan ja yhden fysioterapeutin tehtävät Tuuskotoon. Demarit yrittivät kokouksessa vedättää lisähenkilökuntaa muutaman henkilön verran Tuuskotoon sopimatta siitä muiden ryhmien kanssa. On erikoista, että demarit halusivat rikkoa yhdessä neuvotellun ja sovitun päätöksen. Nähtävästi kunnallisvaalit ovat tulossa.
Asia meni äänestykseen ja Demarit hävisivät sen kirkkaasti. Mielestäni nyt päätetyt resurssit ovat tässä kohtaa riittävät. Seuraavalla talousarviosuunnittelukierroksella tulee tarkastella kaikkien kunnan palveluiden henkilökunnan mitoituksia, ei vain Tuuskodon. Kokonaisuus pitää käsitellä talousarvion yhteydessä ja arvioida mikä on henkilöstön tarve lisääntyvissä palveluissa.

Kuntarajakeskustelusta

Kuntaraja ja osakuntaliitos keskustelu tuntuu jatkuvan. Järvenpään ja Keravan tilaama JP Alasen selvitys on valmistumassa. Alanen esitteli työntuloksia Keravan ja Järvenpään kaupungin hallituksille. Alasen materiaalista kävi ilmi, että työ on menossa tilaajan toivomaan suuntaan. Selvityksessä esitetään osakuntaliitoksia. Tuusulan aluetta pilkottaisiin Järvenpäälle ja Keravalle. Alasen esityksestä kävi myös ilmi Järvenpään ja Keravan lopullinen tahto – Tuusulan pilkkominen kahtia Järvenpään ja Keravan kesken.
Tuusulan väkimäärä kasvaa naapurikuntia nopeammin ja talous on vahvemmalla pohjalla kuin naapurikunnissa. Kerava ja Järvenpää eivät houkuttele muuttajia, heidän kehittyminen on pysähtynyt ja talous on huonossa kunnossa. Kateus on varmaankin iskenyt, kun ainut tulevaisuuden suunta näyttää olevan menestyksen hakeminen ryöstämällä ja pilkkomalla Tuusula
Toivoisin, että kuntayhteistyö Järvenpään ja Keravan välillä palaisi päiväjärjestykseen ja osakuntaliitos ja kuntaliitos keskustelut haudattaisiin lopullisesti. Kolmella kunnalla on menestyksen avaimet kädessään, jos vain sitä haluavat. Mutta kuntayhteistyössä tulee kunnioittaa kuntarajoja.

Itäinen ohikulkutie

Kesällä keskusteluun nousi Tuusulan itäinen ohikulkutie.
Konsultti ehdotti kaavoituslautakunnalle, että tielinjaus vedettäisiin liikenneympyrään Krapin eteen. Ajatus on mielestäni pystyyn kuollut. Tielinjaus rikkoisi rantatien kulttuurimaiseman, jakaisi golfkentän kahtia, koulu jäisi mottiin teiden väliin ja Krapin ympäristö olisi maisemallisesti pilalla. Kaavoituslautakunta käsittelee asiaa uudestaan tällä viikolla. Toivon että sieltä löytyy viisautta poistaa suunnitelmista ns. 2 vaihtoehto. Jos näin ei tapahdu, niin viimeistään kunnanhallitus tai valtuusto torppaa ajatuksen.
Mielestäni koko itäistä ohikulkutietä pitäisi miettiä osana laajempaa kokonaisuutta. Ei ole järkevää, että kasvavan Järvenpään lisääntyvä liikenne ohjataan Itäiselle ohikulkutielle. Käytännössä Järvenpään tie (mt145) ja Tuusulan moottoritie ja Riihikallion liittymä ei näitä liikennemääri kestä. Järvenpään liikenne tulisi ohjata pohjoisesta joko kolmostielle tai uuden yli-Keravan liittymän kautta Lahden moottoritielle.

Eloeino -kisa

Viime lauantaina Elomarkkinoilla valittiin vuoden Eloeino. Kiitos kaikille äänestäneille! Tälle kertaa kisan voitti Heikki Santavuori. Onnea Heikille !

Ei kommentteja: